Στην κατασκήνωση συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6 – 16 ετών.

Τα ηλικιακά όρια διαμορφώνονται ανάλογα με το εκάστοτε ταμείο.

Για να ελαχιστοποιήσετε τον χρόνο παραμονής σας κατά την πρώτη ημέρα τακτοποίησης στην κατασκήνωση, μπορείτε να εκτυπώσετε και να συμπληρώσετε το ιατρικό δελτίο και το δελτίο εγγραφής (τα συμπληρώνει ο γονέας).

Εάν έρχεστε με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας:

Μια φωτοτυπία της ταυτότητας του δικαιούχου στον ΟΑΕΔ και πάνω να αναγράφεται ευκρινώς, το ΑΦΜ το ΑΜΚΑ και η διεύθυνση του.

Μια φωτοτυπία του βιβλιαρίου ασφάλισης του παιδιού (την πλευρά με την φωτογραφία του παιδιού και να φαίνεται ευκρινώς το ΑΜΚΑ του παιδιού.)

Εάν έρχεστε μέσω ασφαλιστικού ταμείου είναι απαραίτητο να κρατάτε την Κάρτα Κατασκηνωτή και την Υπεύθυνη Δήλωση Προσέλευσης.

Όλα τα Ταμεία και το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ καλύπτουν πλήρως το κατασκηνωτικό πρόγραμμα και δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε τίποτα παραπάνω.

Οι ημερομηνίες εγγραφών διαφέρουν ανά Ταμείο. Συνήθως όμως όλες οι εγγραφές γίνονται μεταξύ Απριλίου και Μαΐου, για αυτό είναι σημαντικό να ενημερώνεστε μέσω της ιστοσελίδας μας ή μέσω των ιστοσελίδων των Ταμείων σας για τις ημερομηνίες εγγραφών.

Η προκράτηση είναι απαραίτητη στην κατασκήνωση μας για να εξασφαλίσετε θέση στην περίοδο που σας ενδιαφέρει.

Δυστυχώς από τη στιγμή που δηλώνετε την κατασκηνωτική περίοδο που σας ενδιαφέρει στο Ταμείο σας είναι πολύ δύσκολο να αλλάξετε. Θα πρέπει να έρθετε σε συνεννόηση με το Ταμείο. Εφόσον υπάρχουν ακόμη ελεύθερες θέσεις και στο Ταμείο αλλά και στην κατασκήνωση, θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε την αλλαγή. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό πριν κάνετε την κράτηση να είστε βέβαιοι για το ποια περίοδος σας εξυπηρετεί καλύτερα.

Οι ώρες προσέλευσης είναι 09:00-13:00 και 17:30-19:00. Μπορείτε, εφόσον μας έχετε ενημερώσει έγκαιρα, να φέρετε το παιδί σας την δεύτερη μέρα της περιόδου, ωστόσο καλό είναι αυτό να αποφεύγεται για την καλύτερη προσαρμογή του παιδιού στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα και την ομαλότερη ένταξή του στην ομάδα.

Kάθε παιδί πρέπει να έχει μαζί του τα εξής ατομικά είδη σε μια βαλίτσα:

 • Πανωσέντονο - Κατωσέντονο - Μαξιλάρι - Μαξιλαροθήκη
 • Υπνόσακο
 • 14 αλλαξιές ρούχα
 • Πιτζάμες
 • Ατομικά είδη καθαριότητας (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, αφρόλουτρο, σαμπουάν)
 • 2 πετσέτες (1 για ατομική υγιεινή και 1 για την πισίνα)
 • Εσώρουχα, κάλτσες, καπέλο, μαγιό
 • 1 πουλόβερ ή 1 φούτερ
 • Αθλητικά παπούτσια και παντόφλες
 • Σάκο για τα άπλυτα
 • Φακό
 • Επίσης μπορούν να κρατάνε επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία, μουσικά όργανα και διάφορα παιχνίδια όχι αξίας.

Το επισκεπτήριό μας είναι Κυριακή 17:00-19:00.

Είναι σημαντικό και για την ψυχολογία του παιδιού αλλά και την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του κατασκηνωτικού προγράμματος, οι ημέρες και ώρες επισκεπτηρίου να τηρούνται.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε όταν δεν επικοινωνούν τα παιδιά μαζί σας. Αυτό σημαίνει ότι είναι απασχολημένα με το κατασκηνωτικό πρόγραμμα, περνάνε πολύ όμορφα και δεν έχουν στο μυαλό του ότι οι γονείς τους μπορεί να ανησυχούν

Εάν υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα, εμείς θα είχαμε επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

Η επικοινωνία γίνεται ΜΟΝΟ από τα παιδιά προς τους γονείς. Εσείς μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα της κατασκήνωσης καθημερινά 09:00-13:00 και εμείς ενημερώνουμε τα παιδιά ότι μας καλέσατε και τα προτρέπουμε να επικοινωνήσουν μαζί σας το συντομότερο. Θα σας παρακαλούσαμε να σεβαστείτε το ωράριο που προαναφέραμε.

Δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν στην γραμματεία και να καλέσουν τους γονείς τους. Δεν επιτρέπονται κινητά tablet και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Η κατασκήνωση δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση φθοράς ή απώλειας τους. Άλλωστε για λόγους ασφαλείας η πρίζες που υπάρχουν στον χώρο της κατασκήνωσης είναι πολύ χαμηλής τάσης και δεν φορτίζουν τα κινητά.

Καθώς επίσης είναι μία πολύ καλή ευκαιρία τα παιδιά να ασχοληθούν με άλλες δραστηριότητες και να αποτοξινωθούν από την μάστιγα της εποχής.

Η κατασκήνωση μας είναι πλήρως περιφραγμένη και διαθέτει 24ωρη φύλαξη από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό security.

Με το φύλο, την ηλικία και φυσικά με την παρέα τους εάν έρχονται με φίλους ή αδέλφια με μικρή διαφορά ηλικίας. Προσπαθούμε να τηρήσουμε αυστηρά το κριτήριο της ηλικίας καθώς με την πολυετή εμπειρία μας κρίνουμε ότι η κάθε ηλικία έχει τα δικά της ενδιαφέροντα. Στην περίπτωση που κάποια παιδιά επιθυμούν να μπουν στο ίδιο σπιτάκι, πρέπει να το αναφέρουν την ημέρα της άφιξης τους.

Εάν έχετε ξεχάσει να βάλετε κάποια πράγματα στη βαλίτσα του παιδιού ή εάν χρειάζεται να του φέρετε κάτι επιπλέον, μπορείτε να τα φέρετε οποιαδήποτε μέρα και να τα αφήσετε στην πύλη της κατασκήνωσης.

Είναι σημαντικό να θυμάστε για λόγους προστασίας της υγείας των παιδιών απαγορεύονται κατά την είσοδο αλλά και στα επισκεπτήρια τρόφιμα σε στερεά ή υγρή μορφή.

Μπορείτε να πάρετε το παιδί σας από την κατασκήνωση για κάποιες ώρες, οποιαδήποτε μέρα είναι απαραίτητο. Θα πρέπει να έρθει οπωσδήποτε κάποιος από τους γονείς του παιδιού, και με επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας να υπογράψει την άδεια εξόδου του παιδιού από την κατασκήνωση. Σε περίπτωση που θέλετε κάποιος συγγενής ή φίλος να παραλάβει το παιδί σας από την κατασκήνωση θα πρέπει να έχει μαζί του εξουσιοδότηση από εσάς, νομίμως υπογεγραμμένη και θεωρημένη από ΚΕΠ ή Αστυνομικό τμήμα.

Την ημέρα της παράδοσης του παιδιού στην κατασκήνωση οφείλετε να ενημερώσετε τον ιατρό για πρόσφατα προβλήματα υγείας, λοιμώξεις, ιώσεις και για το εάν ακολουθούν κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Εάν το παιδί ακολουθεί κάποια συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, είτε είναι μικρής είτε μεγαλύτερης ηλικίας, θα πρέπει να παραδώσει τα φάρμακα του στο πλήρως εξοπλισμένο Ιατρείο μας. Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να παραδοθούν τα φάρμακα αφορούν στην ασφάλεια όλων των κατασκηνωτών που διαμένουν μαζί με το παιδί που λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, στην ασφαλή διατήρηση και συντήρηση των φαρμάκων σε ιδανικό για αυτά περιβάλλον αλλά και με αυτό τον τρόπο οι γιατροί μας και το νοσηλευτικό μας προσωπικό θα φροντίσουν να λαμβάνει την φαρμακευτική αγωγή το παιδί τις ώρες που πρέπει.

Εάν ο ιατρός κρίνει ότι πρέπει να αποχωρήσει το παιδί λόγω υγείας από την κατασκήνωση, οι γονείς υποχρεούνται να συμμορφωθούν με την απόφαση.

Στην κατασκήνωση μας υπάρχει γιατρός και νοσηλευτικό προσωπικό καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Σε περίπτωση αδιαθεσίας ή μικροτραυματισμού του παιδιού, το εξετάζουν κι αφού του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες επικοινωνούν άμεσα μαζί σας.

Καλό είναι την ημέρα της αποχώρησης του παιδιού από την κατασκήνωση να ελέγχετε την βαλίτσα του και να το ρωτάτε εάν πήρε όλα του τα πράγματα, υπενθυμίζοντας του τα πιο σημαντικά.

Τα χαμένα πράγματα παραμένουν στην κατασκήνωση όλο το καλοκαίρι και στο τέλος του καλοκαιριού εφόσον δεν έχουν ζητηθεί, δίδονται σε ιδρύματα.

- Ότι επιτρέπω να συμμετέχει το παιδί μου στα προγράμματα υπαίθριων & αθλητικών δραστηριοτήτων που οργανώνονται από την κατασκήνωση.
- Ότι δεν έχει πρόβλημα υγείας που να εμποδίζει τη συμμετοχή του σε αυτές τις εκδηλώσεις.
- Ότι για λόγους ασφάλειας της υγείας των παιδιών απαγορεύονται κατά την είσοδο αλλά και στα επισκεπτήρια ΤΡΟΦΙΜΑ σε στερεά η υγρή μορφή.
- Ότι έχω λάβει γνώση για την απαγόρευση κινητών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών στο χώρο της κατασκήνωσης και για το ότι η κατασκήνωση δεν έχει ευθύνη για την κυριότητα αυτών των συσκευών και για την απώλεια των προσωπικών τους αντικειμένων.
- Η κατασκήνωση μπορεί να παρουσιάσει στελέχη ή κατασκηνωτές στην ιστοσελίδα ή το φυλλάδιο της σε φωτογραφικό υλικό ή video σχετικά με την κατασκηνωτική ζωή εκτός εάν τα στελέχη, τα παιδιά ή οι γονείς έχουν γραπτώς αρνηθεί.
- Το επισκεπτήριο είναι αυστηρά κάθε Κυριακή 17:00-19:00 καθώς επίσης και τους όρους του ταμείου του, ότι το παιδί απαγορεύεται να μείνει εκτός κατασκήνωσης καθ’ όλη την διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου.
- Η κατασκήνωση μπορεί κατά καιρούς να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία σας για να σας ενημερώσει σχετικά με πληροφορίες ή νέα που αφορούν την κατασκήνωση. Η συλλογή των παραπάνω στοιχείων αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην ομαλή οργάνωση και λειτουργία
της κατασκήνωσης. Πρόσβαση σε αυτά έχουν μόνο η διοίκηση, το και το λογιστήριο της επιχείρησης. Δεν κοινοποιούνται πουθενά, είναι απολύτως εμπιστευτικά και θα διατηρηθούν στις απόλυτα προστατευμένες και ελεγχόμενες εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Ως διάρκεια αποθήκευσης ορίζονται τα 2 έτη από την ημερομηνία συμπλήρωσης της αίτησης και εφόσον έχει εξοφληθεί η διαμονή του παιδιού από τον ασφαλιστικό του φορέα. - Έχετε τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να επικαιροποιήσετε τα δεδομένα και εφόσον έχει ολοκληρωθεί και εξοφληθεί η διαμονή του παιδιού σας στην κατασκήνωση να ζητήσετε την διαγραφή τους με αίτηση σας στο λογιστήριο της επιχείρησης.
- Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε αντίγραφο των παραπάνω δεδομένων με αίτηση σας στο λογιστήριο της επιχείρησης.
- Έχετε το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (dpa.gr)
- Εάν θέλετε μπορείτε να δείτε εδώ την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων της επιχείρησης μας.